De perfecte bank vinden: 3 tips

De perfecte bank vinden: 3 tips

Door Redactie / 17-12-2023

Ben je op zoek naar een nieuwe bank? Dan sta je direct voor een enorme uitdaging. Het aanbod is niet alleen erg groot, maar er zijn veel dingen om over na te denken. Voor welk materiaal kies je bijvoorbeeld? Hoeveel zitplekken zijn er nodig? Past een hoekbank wel binnen jouw interieur? Welk design is het meest geschikt? Het vinden van de perfecte bank is niet eenvoudig. Gelukkig zijn er wel enkele manieren waarop je dit voor jezelf makkelijker kunt maken. Met behulp van de onderstaande tips vind je snel de bank die bij jou past. 

1. Bezoek een showroom 

Allereerst is het belangrijk om verschillende banken te bekijken en hierop te zitten. Proefzitten is dé manier om de perfecte bank te vinden. Zo kun je zelf ervaren of de bank lekker zit en naar wens is. Bij de Rolf Benz experience center zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt hier direct zien wat het aanbod is, hoe de banken er in het echt uitzien en of ze lekker zitten. Dat laatste is vooral erg belangrijk, want zitcomfort speelt natuurlijk een grote rol bij het vinden van de juiste bank. 

Nog een groot voordeel van het bezoeken van een showroom is dat je direct van het juiste advies kan worden voorzien. Bereid je bezoek goed voor door alvast voor jezelf enkele wensen op een rijtje te zetten. Zo is het voor een deskundige gemakkelijker om je van het juiste advies te voorzien. 

2. Het formaat bepalen 

Ook is het goed om alvast over het formaat van de bank na te denken. Op de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat deze binnen de ruimte past. Meten is weten. Meet de beschikbare ruimte daarom zorgvuldig op. Weet je niet zeker of er voldoende loopruimte zal zijn nadat de bank geplaatst wordt? Teken het formaat dan af op de grond. Zo krijg je een goed idee van de ruimte die het in beslag neemt. Houd ook rekening met de grootte van de ruimte. In een grote woonkamer wil je een niet al te kleine bank plaatsen. Zelfs niet als je relatief weinig zitplekken nodig hebt. Anders loop je het risico dat deze wegvalt binnen de ruimte. In een compacte woonkamer ben je juist op zoek naar de juiste verhouding, zodat de kamer niet optisch nog kleiner wordt en er voldoende ruimte overblijft voor andere meubels en om te lopen.  

3. Het aantal zitplaatsen 

Hoeveel zitplaatsen heb je minimaal nodig? Dit hangt vooral af van de grootte van je gezin. Ook speelt de leeftijd van de kinderen een belangrijke rol. Heb je pubers? Dan zullen zij niet alleen meer plek in beslag nemen, maar ook vaker op de bank zitten. Dit terwijl jonge kinderen meestal niet veel tijd doorbrengen op de bank. Houd ook rekening met eventuele bezoekers. Als jullie vaak veel familie en vrienden over de vloer hebben, kan het ook prettig zijn om voor een grotere bank te kiezen. Bedenk ook of dit het enige zitmeubel in de ruimte wordt of dat deze gecombineerd wordt met bijvoorbeeld een fauteuil.